Foto-rubrieken
Een greep uit de plaatjes:
05-jodhpur-0675 20110925-_mg_7312 105-img_2845_snapseed_768x768 singelloop-breda-2010-3566 20110904-_mg_6905 20110604-_mg_5330

7 april 2012 – een gereviseerd motorblok nader bekeken….
(Geleende foto van een soortgenoot…)
_

Al tientallen jaren heeft onze familie een schattige DKW / Auto Union 1000s uit 1959 in haar bezit. Een van de voor-ouders van Audi. Mijn opa schafte hem ooit aan. Het apparaat heeft een vreselijk hard-werken-leven achter de rug en de volledig afgeleefde carrosserie met gaten en rottigheid all over the place moest in 1987/88 volledig gestript en opnieuw opgebouwd worden om hem van de sloop te redden. De gedigitaliseerde dia-serie krijgt u over een tijdje nog wel te zien. Het prachtig eenvoudige 3-cilinder tweetakt motortje van 1 komma nul liter, nul V55 pk-tjes,  is eind 2011 in de soep gedraaid door slechte mengverhoudingen in de oude benzine en moest weer gereviseerd worden. Dat is begin dit jaar gebeurd door ‘tweetakt-reus’ Frans van Leur, een ‘petrol head’ van het zuiverste soort, en met een ongeëvenaarde kennis op het gebied van tweetakt motoren-revisie. Prachtige man. Hij heeft zoals gezegd ons blokje als nieuw gemaakt. Deze week hebben we het weer aangekleed, en natuurlijk moest ik het gedetailleerd in beeld brengen. Nu kon het nog, straks zit hij weer ingepakt in de motorruimte. Kijk mee.

5 reacties to “Motorblok DKW 1000s 1959 in beeld”

 • hoi ik heb een dkw 1000sp en ben op zoek naar het onderdeel (schoepenratje) van de waterpomp die achterop de dinamo zit ,of een complete waterpomp daar zou ik dol gelukkig mee zijn .de kosten dat hoor ik wel.bij voorbaat dank

 • Thomas Schenkels:

  Hallo,

  Wat een ontzettend mooie en ook erg hulpvolle fotoserie ( ik ben zelf een AU 1000s) aan het opknappen.

  Heeft u voor mij misschien de contactgegevens van Frans van Leur? Ik wil het motortje ook laten opknappen en
  De kwaliteit van de revisie van de uwe spreekt me erg aan.

  Alvast bedankt.

  Groet,
  Thomas Schenkels

  • Roland:

   Hoi Thomas,
   Leuk dat je ook met een 1000s aan de gang bent. Heb je ergens een site met restauratieverslag of zo ? Als je een beetje in de buurt van Breda woont zou ik het best leuk vinden eens te komen kijken naar je project als het mag.
   Ik kan zo gauw geen telefoonnummer van Frans van Leur vinden tussen mijn spullen. Hij woont in Beneden-Leeuwen en je kunt zijn telefoonnummer het beste even opvragen bij de DKW-club, hij is lid. Revisie gaat niet altijd even snel, dus accepteer dat het wat langer kan duren. Ook las ik ergens dat hij begin 2013 een hartoperatie gehad heeft, dus stress en drukte worden waarschijnlijk gemeden. Succes met je project. Hopelijk hoor ik nog eens van je.

 • ADRIEN Benny:

  Ben zelf ook Audi-fan en vind het uniek wat jij gedaan hebt dat in pas liefde voor een auto en wens er je dan ook nog veel geluk en plezier mee !

Geef gerust commentaar