Foto-rubrieken
Een greep uit de plaatjes:
20101010-_mg_3760 20111226-_mg_7894 20110531-_mg_4921 mg_4216-46 ny-200905160032a 20110608-_mg_5763

THE CORTEX – van MINIMAAL via COMPLEX naar MINIMAAL.
Donderdagavond 19-12-2013 een lekkere combinatie van twee verschillende bands gezien die jazz als gemeenschappelijk raakvlak hebben. Hier even over de openingsband The Cortex.
Deze avond aangenaam kennis gemaakt met Podium Bloos aan de Speelhuislaan, was er nog nooit geweest. Dit is een lekker plekkie ! Een grote bedrijfsloods waar diverse podia in onder zijn gebracht. Simpel, helder, nuchter, duidelijk. Het grote podium is omringd door een 10 meter hoog zwart gordijn en het publiek zit op een tribune in zachte stoelen, tezamen een geweldig dode kamer vormend die nauwkeurige versterking van de muziek mogelijk maakt. Helaas moeten we zitten.
Frank van de Kooij de hoofdregelaar van stichting Beaux Jazz die dit organiseert, opent de avond met zijn band The Cortex. Hij vertelt aan het stille gefocuste publiek over een state of the art ruimte-telescoop die onlangs een nieuwe planeet ontdekte, Kepler 62 dacht ik. Hij heeft een foto op een A-4tje van de nieuwe bol, mooi zonnetje achter de horizon, vraagt hem door te geven ‘zodat iedereen hem kan zien’ hahaha. Droog. Het zet de start-toon voor The Cortex die volledig geïmproviseerde muziek maakt en zeeeer minimaal van start gaat met intergalactische geluiden en sqwiekjes, uiteindelijk na 10 minuten uitmondend in een nieuwe sterren vormende Big Bang, weer afzwakkende tot nauwelijks iets. Heerlijk. Na het optreden nog even met Frank van der Kooij in het voorportaal van de zaal staan praten, in ‘het rokershok’, en hem gevraagd of deze muziek (het begin althans) nu onder minimal music geschaard mag worden. Vriendje Kees van Nunen is hier zo enthousiast over. Er waren raakpunten maar hij wil in 2015 daar serieus mee aan de gang en een projectje daarin starten. Ben benieuwd. De toffe dynamische muziek met geweldig drumwerk eindigt te snel, nadeel van voorprogramma zijn.
Frank van der Kooij – sax, Kim Weemhof – drums, Jasper de Beer – bas, Rembrandt Frerichs – piano, Anton Goudsmit – gitaar (gast)
_

Geef gerust commentaar