Foto-rubrieken
Een greep uit de plaatjes:
07-pushkar-0949 img_0402 20110723-_mg_6620 20110904-_mg_6887 20110723-_mg_6674_-2_-3_-4_tonemapped 20110618-_mg_6329

In 2009 heb ik in cafe Het Hijgend Hert het voogdijschap op mij genomen van een zwarte Foomp (spreek uit ffffoemp.., zoals het geluid…), een geesteskind van Bredase kunstenares Mieke Driessen. Ik heb haar beloofd mijn Foomp mee op reis te nemen en hem stukjes van de wereld te laten zien. Velen zijn er echter mee bezig, prachtig. De activiteiten van deze wezentjes verspreiden zich als een vlek over onze bol. Complimenten voor kunstmevrouw Driessen.
Haar idee wordt op haar site als volgt verwoord:  ( op www.foomp.nl )
———————-
Foomp is een platform voor alle gekkigheid met twee ronde ogen, Het gaat om spelen, ontdekken, verrassen en fantasie niets is te gek…..wat kan allemaal ontstaan … met een lijfje en twee kraaloogjes….Foomp is een Kunstproject van Mieke Driessen.Vele mensen bouwen een stukje mee aan deze wereld. Zo loopt het fotoproject, knutselprojecten op scholen, animatie workshops en meedoen activiteiten zoals een wedstrijd tijdens de kinderboekenweek. Iedereen is vrij mee het woord foomp te verspreiden. Foomp houdt van projecten die met hergebruik van materialen bezig zijn … en creatieve oplossingen bedenken voor situaties. Foomp bestaat 5 jaar! 5 jaar geleden is deze wereld ontstaan in Breda in een atelier bij het Bastion.”Foomp is een volkje van kleine poppetjes zo groot als je vinger. Ze zijn gemaakt van stof, kijken met hun kleine kraaloogjes vrolijk de wereld in en ze duiken overal op! Duizenden van deze Foompjes bevolken onze wereld. Ze zijn nieuwsgierig en reislustig. ”
——————-
In 2010 mocht de zwarte Foomp ons vergezellen naar India. Voor de reis naar west-USA heb ik er nog twee geadopteerd (gekocht…, het mens moet ook leven !) om een Foomp-groepsreis mogelijk te maken. Kijk mee.

Geef gerust commentaar